logo

pk

 

Skulpturfortællinger er en spændende indføring i en af vor tids mest anerkendte og elskede danske skulptører. Samtidig er det en spændende rejse ind i kunstnerens liv og arbejde. Pontus Kjerrman har brugt over et år på at skrive, finde og sammenstille de mange fotografier og i dialog med bl.a. vennen grafisk designer m.m.  Holger Dahl, har han skabt endnu et kunstværk – denne gang i form af en bog. Kr. 200,-

Hent pdf-brochure om bogen.

 

 

 

Forlaget Tjaldur

 

På Forlaget Tjaldur udgives bøger af kunstnere, der har tilknytning til Galleri Salling. Forlaget er blevet stiftet i 2012. I galleriets boghandel sælges både forlagets bøger og en række andre spændende kunstbøger.

 

Hent pdf-lister over forlagets og boghandlens bøger

Her kan du hente en komplet prisliste over bøger udgivet på Forlaget Tjaldur og en liste over en masse andre bøger, som også sælges i galleriets boghandel.

 

 

BØger fra Forlaget Tjaldur

 

fh

 

Fra fjorden er en spændende rejse langs Limfjordens kyster af maleren Finn Have, med tekst af Preben Heide og digte af Knud Sørensen. Bogen kan bestilles og sendes eller købes i galleriet og hos flere af landets boghandlere. Kr 249,-
Hent pdf-brochure om bogen.

 

 

.

 

Urlandskabets billeder med malerier af Helga Kristmundsdóttir. Kr. 135,-

 

 

hsa

 

Nordjyske horisonter med malerier af Henrik Scheel Andersen og digte af Knud Sørensen. Kr. 198,-

Læs Politikens anmeldelse

 

 

irland

 

En Hymne til Irland af Kirsten Klein er en ny gennemredigeret og forbedret udgave, som udgives af det nystartede forlag Tjaldur – Galleri Sallings nye forlag. Bogen er tidligere udkommet på Forlaget Gyldendal med støtte fra Ny Carlsbergfondet.
Bogen er trykt på trykkeriet Narayana Press. Den er på 170 sider og måler 32 x 26,5 cm. Den er i helbind og siderne er trykt på 170 g kvalitetspapir. En Hymne til Irland koster 400 kr. Den kan fås i diverse boghandlere eller på Galleri Salling.

Du kan læse mere om bogen og se flere eksempler på bogens smukke fotografier i en pdf folder, som kan hentes her.

 

En Hymne til Ireland (A Hymn To Ireland) by Kirsten Klein is a newly revised edition, now published by Tjaldur Publishers, owned by Galleri Salling in Denmark.
The book was originally printed by the Danish publishing house Gyldendal, with financial support from the New Carlsberg Fund.
This new edition is printed at Narayana Press. 170 pages: measuring 32 x 26,5 cm
Printed on quality paper 170g/weight Hardbound. Price: 400 (DKR)
En Hymne til Ireland may be purchased from booksellers or ordered directly from:
Forlaget Tjaldur/Galleri Salling, Hjerk Kirkevej 2-4, Hjerk, 7870 Roslev, Denmark
Telephone: +45 2887 7288
www.tjaldur.dk · e-mail: lars@gallerisalling.dk

You can download a folder with more informations and beautiful photos here.

 

 

 


 


logo

 
 

 

...

 

 

HULDREFOLKETS LAND
 
– Udstilling med Helga Kristmundsdottir
Fernisering lørdag den 29. april kl. 14:30


"Da djævelen engang gjorde oprør mod Himlen blev han og alle der kæmpede med ham drevet ud i det yderste mørke. – De der så efter ham blev også jaget bort fra Himlen, men de der hverken var med ham eller imod ham, og som ikke sluttede sig til nogen af siderne blev jaget ned på jorden, og dem bød Gud at bo i høje, fjelde og sten og de kaldes i vor tid for alfer eller huldrefolk. – De kunne ikke bo sammen med andre end sig selv, og har magt til at gøre meget både godt og ondt. – Legemer som mennesker har de ikke, men de kan vise sig for os hvis de vil, skønt det ikke er alle der kan se dem". (Let omarbejdet fra "Hemskringla: Hvordan huldrefolket blev til")
 
Den islandsk fødte og i Danmark boende maler Helga Kristmundsdottir, maler landskaber. Ikke landskaber i klassisk naturalistisk forstand, men store, ofte voldsomme landskaber præget af en oprindelig skabelsesproces. Gletsjere, gejsere, vandfald, vulkaner, strømmende smeltevandsfloder der eroderer fjelde og bjerge mens de i en urtid stadig var under forandring, og længe før mennesker eller dyr satte deres spor. Landskaber som de nordiske guder vil føle sig hjemme i, fra en sagntid fra før sagaerne.

Inspirationen er umiskendeligt nordisk, Islandsk, men ingen værker forestiller et konkret sted. De er digtet ud af inspirationen fra opvæksten på en gård i det nordlige Island hvor landskaberne "siver ind i mig" som Helga Kristmundsdottir udtrykker det om processen hvor hun henter inspiration i sit hjemland.

"Hun synes således at arbejde med en række indre følelsesladede billeder hvorigennem alle oplevelser undergår en transformation og tilføres dramatik og vildskab. Det er stærke billeder, der vibrerer af fart og bevægelse på den ene side og af netop skæbne og drama på den anden. Indlagt i de farver, der synes at vælte op fra farvebrønde fra fortiden står ofte en række sorte grafiske strukturer, der skaber skel, dybde og perspektiv i billederne. Hun danner billedfortællinger, hvor naturens enorme kræfter er uimodståelige, voldsomme og alt omfattende, og hvor landskabets enkelte dele ikke nødvendigvis er skildret naturalistisk selvom de mørke jordfarver har en dominerende plads." (Erik Meistrup i Kunstavisen 5/2001).
Om man så kan finde spor af huldrefolkene i Helga Kristmundsdottirs billeder er ikke til at sige. Ikke alle kan se dem, men i den kommende store soloudstilling på Galleri Salling vil man have en chance. Billeder af farverige eventyrlandskaber der byder på masser af oplevelser er der under alle omstændigheder garanti for.

Der er fernisering lørdag den 29. april kl. 14.30 – og alle er selvfølgelig velkomne. Ved ferniseringen er galleriet vært for et glas og en let servering.
Udstillingen kan derefter ses hver weekend til og med den 18. juni

 

 

 

Galleri Salling på Facebook
Vi inviterer dig til at synes godt om ...